Nej! Banker är INTE företag.

Bildresultat för banker bluff ekonomi

Serien banklögner fortsätter. Här är de tidigare:

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

—————–

“Banking is not money lending; to lend, a money lender must have money” – Hyman Minsky

———————-

Bankernas skulder (dvs ditt kontoinnehav) är just inget annat än bankernas skulder. Vid bankrusningar kan inte bankerna betala sina skulder. Det dysfunktionella i att använda bankernas skulder som surrogat för pengar visade sig senast t.ex i Grekland när de stängde bankomaterna och bankerna stängde luckan – varför? Jo, för bankerna hade inga pengar.

Det är egentligen helt sjukt att de får kalla sig företag. Vilka företag får:

1) Lura i alla  i samhället att företagets skulder är pengar som man kan betala med. Ja, t.o.m få skulderna att bli en del av “penningmängden” (som ju till 97% består av just bankernas skulder till kontoinnehavare  -dvs”penningmängden” består till 97% INTE av pengar)

2) “Låna ut” sina egna skulder

3) Ta ränta på att de “lånat ut” sina egna skulder till kontot

4) Betala sina anställda med sina egna skulder (när den anställde på en bank får lönen insatt på sitt konto på banken kan detta inte vara något annat än bankens egna skuld)

5) Slippa betala sina skulder – bankerna får inte gå i konkurs för om bankerna betalar sina skulder (såsom de tvingas till vid t.ex en bankrusning) kommer betalsystemet rasa då det är bankernas skulder (ditt och mitt kontoinnehav) som vi betalar med – vi kan knappt längre betala med pengar.

Skulle kunna fortsätta men fyll gärna i

Det är ett helt vansinnigt system där det sinnessjuka vävs in med extremt långa trådar av lögner och svammel som döljer den nakne kejsarens bedrägeri och parasitism.

Det är genom ovan bedrägeri som den 1% skaffats sig 99% av alla tillgångar.  Och vad är t.ex bankföreträdarna IMF:s och ECB:s lösning på denna vettlösa parasitism i t.ex Grekland (men det kommer till Sverige med)? Jo, ”privatisera” allt så att  de 1% får det lilla som finns kvar att suga ut. Det borde inte heta ”privatisering” – det borde heta ”parasitering”. Shylock var en fullständig amatör i jämförelse – han var dessutom mer ärlig – han lånade ju faktiskt ut något. Bankerna ”lånar ut” sina egna skulder och kräver att få hela världen som skuldslavar i ”gengäld”.

Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddy, studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem:
“There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
An honest money system is the only alternative.”

Han skrev också:

”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

Referens: https://parasitstopp.wordpress.com/2015/07/25/nej-banker-ar-inte-foretag/

Advertisements

~ by mindcontrolinsweden on September 28, 2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: