Tack, Birger Schlaug för att du vågar vidröra bankparasitismen

Jag skrev på Birger Schlaugs blogg där han tar upp den ofrånkomliga finanskrisen som väntar. Han är fan den enda (fd) politikern som har kurage nog att ens vidröra bankparasitismen. Min kommentar:

Tack, Birger för att du vågar röra denna fråga.

Vi har inte ens ett penningsystem – vi har ett skuldslavsystem där bankerna ersatt pengar med bankernas egna skulder. Inte nog med det – bankerna har tillåtits ”låna ut” sina egna skulder och de har fått lura i folk att bankens skulder ÄR pengar. Bankerna har skuldsatt hela världen genom att ”låna ut” bankernas egna skulder som de hittar på vartefter (detta är entydigt klart enligt bankens balansräkning där de två skulderna hittas på samtidigt när någon ”lånar” av banken).

Pengars uppgift är att döda skulder – du betalar Nisse en 1000-lapp och skulden mellan dig och Nisse är död. Bankernas hela ”affärsidé” är den motsatta – att föda så maximalt mycket med skulder som möjligt. 97% av den sk penningmängden består av bankernas skulder till kontoinnehavarna – endast 3% är pengar (de ynka sedlar och mynt som fortfarande används).

Vi behöver ett ärligt penningsystem där det finns pengar som kan göra det pengar ska göra – döda skulder. Vi måste se till att kontosystemet kan innehålla pengar, dvs kronor som vi kan betala och döda skulder med (såsom vi kunde när Postgirot fanns).

Det sk penning och betalsystemet är inte ens byteshandel – det är en slags byteshandel by proxy som bankerna sköter. När vi betalar varandra vid en kontotransaktion får du mer av din banks skulder på ditt konto och jag får mindre av min banks skulder på mitt konto. En kontotransaktion är mao bara en form av byteshandel med bankernas skulder – du får inga pengar in på ditt konto – du får bara mer innehav av din banks skulder på ditt konto. Detta då, som sagt, ditt konto enligt bankens egna balansräkning inte kan innehålla pengar – ditt konto kan bara innehålla bankens skuld till dig (det är därför det går åt helvete vid bankrusningar – bankerna har knappt några pengar – de har bara en djävla massa skulder till kontokunderna).

Mer banklögner:

Bankirerna och ekonomerna kommer förstöra världen om vi tillåter dem fortsätta ljuga

Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar, de används i byteshandel by proxy

Nej! Börsspekulation är inte ”sparande”. Pyramidspel är aldrig sparande

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är inte pengar! Att de trots detta ingår i penningmängden är en del av bedrägeriet

NEJ! Penningsystemet är inte kreditbaserat. Det är baserat på att bankerna får ”låna ut” sina egna skulder till kundkonton – en enorm skillnad!

Nej! Bankernas skulder, dvs ditt kontoinnehav, är INTE pengar!

Nej! Du amorterar inte – banken har inget lånat ut – så vad ska du betala tillbaka?

Nej! Banker är INTE företag.

NEJ! Ditt konto hos banken kan INTE innehålla kronor! Liten film

NEJ! Du är aldrig låntagare av det som står på ditt konto! Banken är ALLTID låntagare av det som står på ditt konto.

Nej! Pengar är inte ett löfte om att betala – tvärtom – man kan betala löften med pengar.

Referens: https://parasitstopp.wordpress.com/2015/09/15/tack-birger-schlaug-for-att-du-vagar-vidrora-bankparasitismen/

RELATERAT

Penningmakten-ett medel för frihet eller slaveri:  https://mindcontrolinsweden.wordpress.com/2015/05/04/ny-avhandling-penningmakten-ett-medel-for-frihet-eller-slaveri-av-isac-boman/

Advertisements

~ by mindcontrolinsweden on September 20, 2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: