Funderingar kring den politiska adelns teknokultur …

Transhumanisternas vata drom

När vi föddes till denna värld, fogades vi in i ett biologiskt socialt system. Utan att veta varför så följde vi med strömmen. Vi hängav oss till sanningen i religionen, vi köpte alla de olika politiska systemen som de “lärde männen” konstruerade för att styra samhället, vi köpte finanspolitiken, vi köpte att vapentillverkning var okej, vi överlevde t o m två världskrig som var konstruerade av, just det människan.

Vi köpte hela det nuvarande paradigmets insikter. Detta för att det inte fanns någon annan förebild.

Men nu! Nu ska vi frälsas igen! Nu är det transhumanisterna, en teknosocial kultur som ska vara våra nya vise män. Nu är det deras tur att leka frälsare och politiker. Nu är det deras datorer som ska simulera hjärnan, artificiell intelligens och singularitet är det som gäller. Och evigt liv talar de om.

Känner vi inte igen dessa frälsare eller ska vi säga sektledare från vår historia?

När vetenskapen trampar på ny mark som den gör nu med nanoteknik (atomslöjd), hjärnimplantat och självprogrammerande datorer. Då faller troligen ett flertal av det gamla paradigmets insikter.

Men är inte alltsammans en repetition och ett levande bevis på vad ett ego kan ställa till med?

Vad händer om 1000 tals egon av liknande karaktär (en kombination av hjärnforskare och dataloger) får grepp om människans hjärna och kunskap och samtidigt kan bygga in oss i datorer?

Vad händer om dessa egon inbillar sig själva att dom har rätt och sedan inbillar oss att dom har rätt. Vad blir det då kvar av den mänskliga rasen och vår fria vilja?

Är vi beredda att lägga hela våra framtida liv i händerna på de egon som nu skapar de nya systemen för en helt automatiserad värld som sköts av datorer?

Kan vi stoppa hjärnprojekten och fundera lite först?

Eller är allt redan global maktpolitik? Är världens ledare så rädda för terrorism att dom är på väg att automatisera även den mänskliga hjärnan?

Är det inte så att maktens egon själva omedvetet har skapat de orättvisor som vi lever i? Många av de egon som inte nådde till maktens topp, gav de upphov till samhällets utveckling av våld, kriminalitet, världskrig och andra orättvisor? Är det så eller?  Men människan är inte ond av naturen. Vad är det som har skapat all ondska? Är det ego + pengar/makt?

Är det samma makt som nu försöker behålla sin maktposition med hjärnvapenteknologier och automatisering av hjärnan?

Är det människans ego som startat allt detta?

Eller kan AI utveckla något som är intelligentare än människan? Troligtvis inte. Svårt att slå evolutionen på fingrarna. Men på vägen mot ett automatiserat samhälle så kan man alltid hjärnknulla människan igen och igen. För vi går ju på det!

Advertisements

~ by mindcontrolinsweden on May 15, 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: